Vi vill manifestera mångfald och möten mellan människor samt det faktum att vi alla har behov och brister – att vi alla är ”störda och stolta”.

Img

I SAMMA SKIDSPÅR

Den 12-15 februari 2015 åkte 12 deltagare med utvecklingsstörning på läger tillsammans med den anrika skidklubben Åsarna IK. Ett spännande läger där vi utvecklade varandra med olika perspektiv och förutsättningar.

Vi kommer bland annat att träffa träningsvilliga tvillingarna Jakob och Oscar Gyllenbåga som vill åka långt och Emma Falk, som vill åka skidor och träffa sin kusin Thomas Wassberg.

– Vi har viljan, för att vilja utvecklas och bli bättre. Det är bara det som det hänger på, att man måste ha vilja, tycker Oscar Gyllenbåga

– Det känns bra, jag är jättetaggad, spännande att åka dit, säger Emma Falk.

Det blir förväntningar, utmaningar och spänning. Ett läger med fokus på kropp och hälsa, men framförallt på mötet mellan människor. I mötet tränas deltagarna och ledarna i tolerans, förståelse, uthållighet och vikten av att sätta personliga mål. Lite Mästarnas mästare möter Miffo TV.

Img

"MAN MÅSTE HA VILJA"

– Det roligaste jag gjort! Så säger Lovisa Danielsson efter att ha gått i mål efter 6 km skidåkning. Störd och stolts läger med Åsarna IK avslutades nämligen med att alla fick åka ett lopp utifrån sina egna förutsättningar.

Lägret i sin helhet blev en väldigt lyckad tillställning med fokus på kropp och hälsa, men framförallt på mötet mellan människor. Alla deltagare och ledare tränades i tolerans, förståelse, uthållighet och vikten av att sätta personliga mål. Därför åkte Jakob och Oscar Gyllenbåga liksom Tomas Rhodin hela 17 km i sina personliga lopp.

– Vi har viljan, för att vilja utvecklas och bli bättre. Det är bara det som det hänger på, att man måste ha vilja, tycker Oscar Gyllenbåga.

Thomas Wassberg – en annan person med stark vilja, menar på att det bara är ett måste att få in personer med utvecklingsstörning i samhället.
Img

Alla deltagarna med skidorna på.

Img

Lägerdeltagaren Malin höjer händerna, skidorna och stavarna i skyn efter en fin insats i skidspåret.

Img

Thomas Wassberg taktiksnackar med med några av lägerdeltagarna.