Vi vill manifestera mångfald och möten mellan människor samt det faktum att vi alla har behov och brister – att vi alla är ”störda och stolta”.

Img

Öppna dörren för ett oväntat möte på ditt företag

Boka en föreläsning till företaget med en helt unik berättelse. En garanterat lärorik och annorlunda upplevelse. Ni kommer att lämna föreläsningen med mer insikter och mindre fördomar kring personer med utvecklingsstörning.

Den enda motprestationen som krävs är att ni gör något för Störd och stolt.  Något som kan redovisas publikt på projektets hemsida och sociala media #stordochstolt.

Välj ett eller flera av följande alternativ:
1. Betala minst 10.000 kronor till vårt fortsatta mångfaldsarbete.

2. Ta emot en praktikant med lindrig utvecklingsstörning.

3. Möt en representant från Misa eller Peretos. Tillsammans undersöker ni möjligheten att ta emot en personer med utvecklingsstörning i er verksamhet. 

4. Bli sponsor till Störd och Stolt-galan den 5 december.

5. Genomför en valfri aktivitet där ni integrerar personer med utvecklingsstörning på er arbetsplats.


Boka er föreläsning idag och öppna dörren för ett oväntat möte. 
Mejla din intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt.

Våra föreläsare bokas via 
Maria Knutsson, projektkoordinator på Störd och Stolt.
Kontakta oss via mejl hello@stordochstolt.se eller på telefon 073-506 98 24.

Ovan: Felix Kronqvist arbetar som vaktmästare på Wasa Kredit i Stockholm. Han anställdes av VD:n Sven Eggefalk. (Foto: Håkan Flank)

 

Img

Johan ”Jojo” Anderstedt

Att nå sina mål och övervinna hindren

Johan förlorade förmågan att gå, tala, skriva som nioåring. Resan tillbaka var lång och mödosam. Han satte mål efter mål och arbetade hårt för att nå dem, trots att oddsen var emot honom.

Johan berättelse påminner om en saga; en vingklippt, inburad fågel som berövades frihet och chansen till utveckling. Idag flyger Johan med nya vingar och står på scenen som en fantastisk talare. Mot alla odds.


”Det skulle ta mig 18 år innan jag kunde tala igen. Men sätter man upp mål, och jobbar hårt kan man nå väldigt långt. Mot alla odds.”

Behöver ni nya mål eller inspirera medarbetarna för att uppnå de mål ni redan har? Då är Johans målstyrda resa, från ordlöshet till en vardag som författare, en injektion med ny kraft.

Hur störd får man vara i ert varumärke?

Störd och stolt har genomfört en undersökning om svenska företags attityder. Läs om resultatet på sidan undersökning.

Img

Conny Bergqvist

Vikten av att vara ärlig mot sig själv

Conny visste att det var något fel med honom. Men han visste inte vad och det var ingen som ville förklara. Han hade svårt att få vänner och blev ofta arg. Redan som 8-åring hamnade han på en skola för besvärliga barn. Det blev bara värre och han mådde allt sämre.

När han var 30 år fick han reda på vad det var som var annorlunda med honom. Det gav honom verktygen; att vara ärlig med sig själv och bli tydlig mot människor runt omkring.

”Jag vet vem jag är och respekterar dig. Om vi är ärliga mot varandra kan vi bygga en bra relation.”

Hur vill vi ha det på jobbet? Vilka oskrivna regler ska vi ha och hur anpassar vi dem till individerna? Connys och hans “sidekick” Åsa Stenborg får alla att fundera över sitt eget ansvar.

VILKET ÄR SVERIGES SKÖNASTE FÖRETAG?

Under 2015 utses “Sveriges skönaste företag”. Kanske är det ditt företag? Vinnaren presenteras på Störd och stolt-galan.